Hi,

Mijn naam is Juul Wijnands, 51 jaar oud en ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Breda. Onze oudste zoon studeert en woont op kamers. Inmiddels hebben ze een leeftijd van 14, 17 en 20 jaar oud. Ik lieg niet als ik zeg dat ik het eigenlijk altijd super heb gevonden. onze kinderen om me heen. Tuurlijk, ook ik heb me wel eens op de WC opgesloten, snakkend naar wat rust en ruimte voor mezelf, maar over het algemeen heb ik enorm van ze genoten. En nog steeds. Andere fase, zeker niet minder leuk en interessant.

 

In tegenstelling tot de meesten van mijn collega's, heb ik geen werkverleden in het onderwijs of zorg. Ik heb in maart 2020 het roer 180 graden omgegooid en heb eindelijk naar mijn hart geluisterd. Op basis van een hoop zelfbezinning, persoonlijkheidstesten en gesprekken heb ik deze keuze weloverwogen gemaakt. Van een Marketing Communicatie-achtergrond naar deze stap. Intuïtief is dit de juiste keuze geweest. Ik heb de Kindercoach opleiding (HBO-niveau) met succes afgerond. Belangrijke pijlers uit mijn persoonlijkheidstesten zijn: creativiteit (fantasie) en empathisch vermogen. Humor nemen ze in deze testen niet mee, maar deze voeg ik er graag aan toe. In mijn ogen een hele fijne combinatie voor de omgang met en de begeleiding van kids!

 

Iets dat ik ook van wezenlijk belang vind is de "kunst" om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Jezelf kwetsbaar durven opstellen. Ook naar je eigen kinderen toe. Vooral in deze (puber)fase merk ik dat het helemaal zijn vruchten afwerpt. De kinderen voelen zich serieus genomen en er is meer ruimte voor wederzijds respect, humor en zelfspot. 

 

"Volg je hart want dat klopt"

 

 

Mijn praktijk is voortgekomen vanuit mijn eigen struggles die ik had als kind met die vervelende faalangst, mijn intuïtie en mijn liefde voor kinderen! En een beetje lef! Misschien kun je dus op elke leeftijd nog een DapperDing doen ;-)